1/5

The development of the Otahuhu Recreation Precinct was an Auckland Council led project with the vision to create a hub of community activity and a new focal point for Otahuhu. The project includes a new library and aquatic facility (in addition to the existing recreation centre) and the surrounding landscape and urban fabric knits the development together creating a range of new civic, recreational, park and community spaces. Key components of the landscape are a shared space arrival zone, a large civic square which doubles as a basketball and hard court area, the integration of the existing David Lange memorial, a new playground, external water play area and community gardens. The project involved intensive consultation with users groups, stakeholders and the local community to ensure alignment with their requirements. For this project Bespoke worked in close collaboration with Creative Spaces and engaged Isthmus as co-designers of the landscape and urban areas of the site.

TOIA – OTAHUHU RECREATION PRECINCT

Auckland Council - 2015